"Na een aantal jaren sukkelen op werkgebied kwam ik op aanraden van een vriendin bij Hadewijch van Loopbaancentrum Kompas terecht. In een paar sessies hielp ze me om mijn eigen interesses, waarden en vaardigheden in te zien.
Door verplicht de tijd te nemen om eens stil te staan bij wat ik kan en wil, en waar mijn interesses liggen, kon ik een beeld vormen van de job waarnaar ik op zoek ben.
Ik vond de sessies met Hadewijch bijzonder professioneel: ze bewaarde voldoende afstand, maar zocht ook voldoende toenadering en het was van in het begin was duidelijk dat ze zeer onderlegd is in de materie en ze vraagt ook door waar nodig. Kortom, een zeer geslaagde begeleiding!"
Sandra Konijn blikt terug op haar loopbaanbegeleiding bij Kompas
Waarom loopbaanbegeleiding?
Soms voelt het alsof je vastzit in je loopbaan. Misschien is je baan niet meer wat je zoekt of past het niet meer bij wie je bent geworden. Een loopbaancoach helpt je om de juiste keuzes en beslissingen te maken. Tijdens de gesprekken ontdek je meer over jezelf, je waarden, talenten en motivaties, zodat je werk beter aansluit bij wie je echt bent.
Wat mag je verwachten?
De verantwoordelijkheid ligt bij jou, maar je staat er niet alleen voor.
De coach houdt je een spiegel voor, begeleidt je tijdens je zoektocht en moedigt je aan. Met oefeningen en opdrachten krijg je een helder beeld van wie je bent, wat je kunt, waar je naartoe wilt en hoe je dat kunt bereiken.
Aan het einde van het traject maak je samen met de coach een overzicht en bepaal je de stappen om je inzichten om te zetten in acties. Het kan gaan om acties met betrekking tot je loopbaan maar ook op je privé leven.
Na een loopbaanbegeleiding van 4 of 7 uur stap je naar buiten met je eigen ‘loopbaankompas’, met daarin:
Kiezen voor Kompas is kiezen voor een professionele en warme aanpak
Dit zijn onze troeven:
Loopbaanbegeleiding als investering in je zelf. Hoeveel kost dat?
Loopbaanbegeleiding is mogelijk via de VDAB-loopbaancheques voor wie aan het werk is en aan een aantal voorwaarden voldoet. Wie recht heeft op loopbaancheques, kan in totaal 7u loopbaanbegeleiding krijgen voor 90 euro (nieuw tarief vanaf 1 januari 2024). De eerste loopbaancheque kost 45 euro (voor 4u), de tweede kost eveneens 45 euro (voor 3u).
Op de VDAB-site vind je alle informatie over hoe je een loopbaancheque kan bestellen en aan welke voorwaarden je moet voldoen.
Het is geen probleem mocht je de loopbaancheque nog niet hebben tegen het eerste gesprek. Belangrijk is dat je de cheque naar je loopbaancoach mailt voor het tweede gesprek doorgaat. Pas na afloop van vier loopbaangesprekken, beslis je of je de tweede loopbaancheque ook bestelt. Contacteer ons gerust als je vragen hebt over het bestellen van de eerste loopbaancheque.
Voldoe je niet aan de voorwaarden voor loopbaancheques, bel ons dan even op of stuur een mail naar info@loopbaankompas.be
Gratis loopbaanbegeleiding is mogelijk voor sommige werknemers in de voedingssector.
Loopbaanfonds Alimento biedt gratis loopbaanbegeleiding aan werknemers uit PC 118 en 220 en werkt hiervoor in Leuven samen met Kompas Loopbaancentrum.
Wil jouw werkgever betalen? Dat kan, neem dan zeker contact op met bedrijfscoaching@emino.be
Gratis kennismaken
We vinden het belangrijk dat er een match is met jouw coach. Daarom geven we je graag de kans om vooraf kennis te maken. Zit je nog met vragen of twijfels over loopbaanbegeleiding, ook dat bespreken we in een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit kan in ons kantoor in Leuven of online, wat jij verkiest.
Je kan het zelf een half uurtje inplannen via onze online boeking app of contacteer ons via mail. Vermeld er wel bij dat het om een gratis kennismakingsgesprek gaat.
Waar gaan de gesprekken door?
Je kan terecht bij onze collega's in Leuven, Willemsstraat 7 in 3000 Leuven (gelijkvloers). Dit vlakbij het station. Ook online begeleiding is mogelijk, net als wandelcoaching. Laat ons weten wat jij verkiest!
Maak kennis met onze loopbaancoaches
Klik op hun namen of foto en kom meer te weten over hun achtergrond en wat ze leerden uit hun eigen loopbaan.
Van links naar rechts: Michèle Staelens, Katleen De Mylder en Hadewijch Heyvaert.
Je goed voelen op het werk is een belangrijke waarde voor de meeste mensen. Welzijn op het werk kan je bekijken vanuit vier verschillende aspecten
We wensen het elkaar vaak toe, als we voor een uitdaging staan: "Succes!". Daarmee bedoelen we dat we hopen dat 'het lukt'. Maar wat is dat: lukken, of slagen?
De terugkeer naar de dagelijkse ratrace is vaak lastig omwille van het contrast met de vakantie. Die eerste dagen zijn dus leerrijk, want in de dagelijkse drukte weet je soms niet meer hoe het echt met je gaat. Let daarom in de eerste dagen op wat je voelt en denkt en leer zo jezelf beter kennen. Waar zit voor jou het grootste verschil tussen vakantie en werk? Kan je niet wachten om dat megaproject terug op te starten, maar zie je op tegen het wegwerken van je mailbox, of andersom?
Er zijn verschillende mogelijkheden die geen al te grote switch vragen: > Je probeert - samen met een loopbaancoach - je huidige job te verbeteren (jobcrafting). > Je zoekt een gelijkaardige job in een omgeving die je beter ligt. > Je zoekt een andere functie die aansluit bij je diploma en ervaring, bij je huidige werkgever of elders. Je blijft dan in dezelfde sector. > Je zoekt een gelijkaardige job in een andere sector.
Onderzoek toont dat bewust nadenken over je waarden je helpt om sneller een job te vinden die goed bij je past. Deze tips helpen je op weg. In de loopbaanbegeleiding gaan we hier uitgebreid op in. - Zoek online een waardenlijst of boek een afspraak bij een Kompas-coach. - Kies uit de lijst 2 à 3 loopbaanwaarden die voor jou belangrijk zijn. - Schrijf gedurende een kwartier op waarom deze waarden voor jou belangrijk zijn. Bekijk dan pas je vacatures en stuur je sollicitatiebrieven uit.