Als werkgever kan je hiervoor een gespecialiseerde jobcoaching aanvragen, uiteraard als je werknemer akkoord gaat. Deze ondersteuning is kosteloos. Een coach gaat in gesprek met zowel de werknemer als werkgever, brengt de competenties in kaart en samen zoeken jullie naar haalbare taken. Ook jobcrafting of functiecreatie behoort tot de mogelijkheden net als het geven van concrete tips als ondersteuning voor de leidinggevende en werknemer.
Wanneer je medewerker nog aan het eerste jaar van de tewerkstelling bezig is, kan je kosteloos taalcoaching inschakelen. Emino ziet taalcoaching als een middel om drempels, die mensen in opleiding en/of werkomgeving tegenkomen te overwinnen en om de persoon zelfredzamer te maken. Het doel is om de kansen op duurzame tewerkstelling te maximaliseren. Het gaat niet om het geven van lessen of het aanleren van de taal, maar om het in kaart brengen van de noden en daarvoor ondersteuning bieden.
Er zijn verschillende redenen waarom een stage zinvol is. Om kennis te maken met een beroep/sector, om te ontdekken wat iemand nog kan/wil doen (niet-vacature gericht). Of om competenties te trainen in het geval dat er voor een beroep nog vaardigheden moeten aangeleerd worden of kennis moet opgefrist worden. Een stage als proefperiode is zowel voor de kandidaat werknemer als werkgever zinvol om te zien of het een juiste match is en er een contract of een IBO-plus kan volgen.
Duurzame veranderingstrajecten bij ondernemingen in functie van een inclusieve werkvloer.
Als erkend externe dienstverlener biedt emino individuele coaching voor werknemers en zelfstandigen met een arbeidsbeperking.
Ontdek en schrijf je in voor het Peers4Change inclusietraject: inclusieve ondernemingen.
Lees in het personeelsblad van stad Sint-Niklaas een praktijkvoorbeeld van hun divers personeelsbeleid.
Lees in SuperMag, het vakblad voor de foodretail het artikel van onze collega Elke Janssens, autisme-expert en coach.